Monoblock zwembad plaatsen

 

Denk je erover na om een zwembad te plaatsen? Misschien is een monoblock zwembad dan wel een goed idee. Het bestaat uit 1 stuk en wordt kant-en-klaar op locatie geleverd. De plaatsing kan dan ook erg snel gebeuren. Meer over onder meer de eigenschappen, voordelen en prijzen lees je in dit artikel.

 

 

 

Maak kennis met het monoblock zwembad

 

Monoblock zwembaden zijn prefab inbouw zwembaden die op voorhand volledig bij de fabrikant vervaardigd worden en dus kant-en-klaar bij jou geleverd worden. Dat in tegenstelling tot bouwkundige zwembaden, die ter plaatse in jouw tuin gemaakt worden. Een monoblock zwembad bestaat uit 1 stuk. De gietvorm heeft daarbij de vorm van de binnenkant van het zwembad.

 

 

 

Monoblock zwembad prijs

 

De prijs van een monoblock zwembad is afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van het zwembad, materiaalkeuze en bereikbaarheid van de locatie waar het moet komen. Voorbeeld: Voor een monoblock zwembad van 8m x 4m kan je rekenen op een prijs van €25.000 à €30.000 euro, incl. plaatsing.

 

!! Hou er rekening mee dat extra’s zoals zwembadverwarming, een zwembadrolluik, … ook kosten met zich meebrengen. !!

 

 

 

Monoblock zwembad plaatsen

 

 

 

Hoe verloopt de plaatsing?

 

Aangezien een monoblock zwembad afgewerkt aangeleverd wordt, kan de plaatsing heel snel en vlot gebeuren. Dat gebeurt zodra de voorbereidende grondwerken afgerond zijn. Er moet namelijk een put gegraven worden waarin de zwembadvorm komt. Verder moeten ook de nodige aansluitingen voorzien worden.

 

Aangezien deze bestaat uit 1 groot geheel, gebeurt de plaatsing van de zwembadkuip meestal via een kraan. De toegang tot het terrein is dus een heel belangrijk punt. Hou hier op voorhand zeker rekening mee, vooral als je het monoblock zwembad binnen wil plaatsen!

 

Zodra het zwembad correct geplaatst en aangesloten is, kan het vullen ervan beginnen.

 

Gemiddeld neemt de plaatsing van monoblock zwembaden een kleine week in beslag. Dat kan natuurlijk variëren afhankelijk van de grootte van het zwembad, toegankelijkheid van het terrein, …

 

 

 

Zwembad monoblock: Voor- en nadelen opgesomd

 

+ Snelle plaatsing (het zwembad wordt kant-en-klaar op locatie aangeleverd).
+ Ruime keuzemogelijkheid op vlak van vorm en afwerking (verlichting, trappen, …).
+ Monoblock zwembaden zijn goedkoper dan de bouwkundige variant.
+ Mogelijkheid tot een naadloze structuur. Vooral polyester monoblok zwembaden staan hierom bekend.
+ Snelle ingebruikname mogelijk na de installatie (+/- 5 dagen).

 

- Ondanks de verschillende mogelijke vormen en afwerkingen kan je een monoblock zwembad niet op maat laten maken.
- De toegankelijkheid van de locatie waar het zwembad moet komen is belangrijk. Moeilijk te bereiken plaatsen kunnen extra kosten met zich meebrengen.

 

 

 

De mogelijke materialen voor monoblock zwembaden

 

Op vlak van materialen zijn er verschillende mogelijkheden. Onder meer polyester, hars, polypropyleen, epoxy, inox en keramiek behoren tot de opties.

 

Monoblock zwembaden bestaan ook uit verschillende lagen gelcoat en vinylesterhars. Om hoeveel lagen het precies gaat, hangt af van het merk.

 

 

 

voorbeeld zwembad monoblock