Houten zwembad plaatsen

 

Zwembaden in een houten constructie worden steeds populairder. Een houten zwembad heeft dan ook een natuurlijke en neutrale uitstraling waardoor het perfect past bij verschillende tuintypes. Het is bovendien sterk en mogelijk in verschillende formaten en uitvoeringen.

 

 

 

Mogelijke uitvoeringen van een zwembad met houten ombouw

 

Een houten zwembad is eigenlijk een zwembad met een houten ombouw. Kiezen voor hout betekent kiezen voor sterkte, duurzaamheid en elegantie. Houten zwembaden zijn mogelijk in verschillende vormen, formaten en afwerkingen. Zo kan je steeds kiezen voor een exemplaar dat perfect past bij jouw wensen en tuin.

 

Vaak wordt een houten zwembad deels (2/3) ingegraven. Liever een houten opbouw zwembad of een volledig ingebouwd zwembad? Ook dat is mogelijk. Met een inbouw zwembad kies je voor een elegante en strakke uitstraling aangezien het volledig in de grond verwerkt is. Een (deels ingegraven) opzetzwembad in hout is opvallender, maar je kiest wel voor een veilige oplossing aangezien kleine kinderen er niet alleen in kunnen.

 

Zes- en achthoekige zwembaden in hout zijn erg populair, maar er zijn zeker ook andere vormen mogelijk. Rechthoeken bijvoorbeeld. Veel voorkomende maten daarbij zijn 4x4m en 5x8m. Groter of kleiner is natuurlijk ook mogelijk. De diepte varieert meestal van 1,20m tot 1,60m.

 

 

 

Zwembad houten ombouw: Voordelen

 

Een zwembad in hout heeft enkele interessante voordelen te bieden:

 

  • - Mogelijk in verschillende uitvoeringen, vormen en formaten.

  • - Snelle montage in vergelijking met zwembaden in andere materialen.

  • - Elegante en natuurlijke uitstraling die past bij verschillende tuintypes.

  • - Goedkoper in vergelijking met zwembaden in andere materialen.

 

 

voorbeeld zwembad houten ombouw

 

 

Houten zwembad prijs

 

Wil je een houten zwembad kopen? Dan hangt de kostprijs vooral af van de grootte van het zwembad en de gewenste houtsoort. Enkele richtprijzen:

 

Prijs houten zwembad (4x4m): Gemiddeld €3500 à €4000
Prijs houten zwembad (8x4m): Gemiddeld €7000 à €8000

 

OPGELET: Hou er rekening mee dat ook het laten aanleggen van het zwembad kosten met zich meebrengt en een groot deel van de kostprijs bepaalt. Vergelijk daarom offertes van verschillende zwembadbouwers. Zo kan je makkelijk prijzen, termijnen, werkwijzen, ... vergelijken en kies je het aanbod dat het best past bij jouw situatie en wensen.

 

 

 

Geschikte houtsoorten

 

Voor een zwembad met houten ombouw wordt meestal gekozen voor houtsoorten met een hoge duurzaamheid en goede weerstand. Rood Noords Grenen en grove den bijvoorbeeld worden vaak gebruikt. Men voorziet het hout ook telkens van een behandeling, wat het beschermt tegen schimmels, vocht en insecten.

 

Ook tropische houtsoorten (vb. Yellow balau of Iroko), van nature bestand tegen rotting, worden gebruikt voor de omkleding van zwembaden, dan vooral voor de zwembadranden en ligstroken.

 

TIP: Voor de zwembadrand kies je best voor dikke houten planken. Deze zijn erg stevig, een belangrijke eigenschap als je weet dat er vaak over wordt gelopen en mensen er zich vanop afstoten.